Včelařství - svazek III.
Třetí svazek s kapitolami Včelí pastva a její zdroje, Včelí produkty a Medovina a nápoje z medu navazuje na I. svazek s kapitolami Zootechnika včelařství a Nemoci včel prevence a terapie a II. svazek s kapitolami Biologie včely medonosné a Šlechtění včel a chov matek. Detailní informace
Cena s DPH | 499 Kč |
Cena bez DPH | 454 Kč |
Dostupnost | Skladem |
Kód produktu |
Detailní popis Včelařství - svazek III.
Profesionální včelař a botanik Mgr. Bronislav Gruna provádí čtenáře včelařsky významnou vegetací a s citem sobě vlastním vybral, nafotil a uspořádal do jakéhosi miniatlasu několik desítek včelařsky významných rostlin. Poukazuje na fakt, že trendem dnešní doby je úbytek včelí pastvy, zejména na venkově. Městské prostředí často nabízí pro včely více. Znalost včelí pastvy umožňuje včelaři dobře zvládnout jednu z nejzákladnějších věcí, která je nutná k úspěchu a to je výběr stanoviště.
Bc. Michal Počuch včelaří ve Skaličce u Tišnova. Je to doslova nadšenec do hmyzu, který se nehodí do žádných sbírek, neboť na estetičnosti příliš nepobral. Jde o mšice, mery a červce nahánějící hrůzu zahrádkářům a sadařům. Michal Počuch je jimi fascinován, a proto ho můžeme v létě potkat, jak s fotoaparátem chodí po lese a hledá utajené zakladatelky dalších generací. Podle nich a dalších faktorů dokáže předpovědět, jaká bude v daném včelařském roce medovicová snůška. Použitý soubor fotografií producentů medovice Michala Počucha je do velké míry unikátní a nebyl dosud v ČR publikován.
Asi žádnému včelaři v tuzemsku nemusíme představovat doc. Ing. Antonína Přidala, Ph.D., z Mendelovy univerzity v Brně. Tento přední český apidolog se ujal zpracování kapitoly o včelích produktech. Ty mají mezi potravinami mimořádné postavení. Je prokázáno, že jejich pravidelné užívání přispívá ke zlepšení lidského zdraví. Kapitola se také zaobírá problematikou reziduí nepůvodních látek ve včelích produktech, zvláště v souvislosti s používáním léčivých přípravků ve včelařství.
Poslední kapitola se zabývá výrobou jednoho z nejstarších kvašených nápojů medoviny. Autor Ing. Jaroslav Lstibůrek, MBA, z Pasečnice na Domažlicku čerpal své znalosti v Plzeňských pivovarech, ale také vlastními pokusy. Mimo jiné vysvětluje, že podstata výroby medoviny a medového vína je stejná, u medoviny se však z tradičních důvodů předpokládá více zbytkového cukru.
Názory uživatelů na Včelařství - svazek III. uživatelské recenze
Produkt je zařazen v následujících kategoriích
Mohlo by Vás také zajímat
- Pexesa |
- KUCHAŘKY |
- PRO DĚTI |
- PRO ZDRAVÍ |
- VČELÍ PRODUKTY
Doplňující obsah
Nabízíme
Výhody nákupu u nás
- Expedujeme do 24 hodin
- Osobní odběr ihned
- K produktům přidáváme i vlastní zkušenosti
- Vše máme skladem
Kontaktujte nás
Jiří Zábojník
Jeřabinová 1424
768 61 Bystřice pod Hostýnem
Tel.: +420 777 233 518
E-mail: evcelarstvi@evcelarstvi.cz
Novinky na e-mail
© 2025, Jiří Zábojník - GARDION – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů (GDPR) | Mapa stránek
Eshop vytvořila eBRÁNA | eBRÁNA eshop s propojením na IS | Marketing eshopu